Sunday, 26 August 2012

. . . Wanita Malaysia Ranking Ke 3 Curang Di Dunia . . .

Osh my gosh! Pagi-pagi lagi aku dah dengar topik yang sangat HOT & SPICY ok..

okok, aku rasa korang pun dah baca paper kan? #whew~ 

"39% perempuan malaysia curang berbanding 33% lelaki malaysia curang"

Betul ke? macam mana dorang buat kajian? aku nak tau gak..ini tiba-tiba keluar statement macam ni..panas beb! haizzz...

Bagi aku, perempuan takkan CURANG if LELAKI tak start dulu..pendapat korang? ini pendapat aku la..if korang nak kick aku, silalah kick diruangan komen ok? tak kisah la =p


BETUL KE PERATUS LELAKI DIMALAYSIA CURANG HANYA 33% ??????

Friday, 17 August 2012

. . . Selamat Hari Raya . . .


Kepada semua yang mengenali aku Misschenta a.k.a Adeline Aziz..
Dikesempatan ini aku menghimpun sepuluh jari memohon kemaafan andai segala perbuatan aku tidak menyenangkan dipihak korang semua..

Halalkan segala perbuatan aku yang korang tak suka or korang anggap GEDIK! hahahaha...aku menulis mengikut apa yang aku rasa, tak ada kepalsuan dala setiap penulisan aku.

Yang nak balik raya tu, hati-hati ye~ kalau mengantok berhenti dulu pekena kopi ais or ice lemon tea (taste aku) hahahaa...

Oklah, hati-hati dijalan raya oke?

SALAM LEBARAN IKHLAS DARI 
"MissChenta a.k.a Adeline Aziz"

Thursday, 16 August 2012

. . . Pavilion vs Carrefour . . .

Kenapa aku pilih "CARREFOUR"
semestinya sebab barang-barang kat situ mempunyai harga yang berpatutan kan?
kenapa? salah ke? yang kau pandang aku macam tu kenapa?

"pe barang, gaya dah macam PARIS HILTON tapi shopping kat carrefour je, PAVI la babe!"
dengan muka yang pelik, memandang aku dari atas kebawah.
Dalam hati aku, budak ni memang tak sayang mulut. aku tengah puasa ni.

kepada kawan yang tersayang, fyi~ aku memang suka PARIS HILTON but bapak aku bukan nya datang dari HILTON FAMILY. somemore,buat apa nak shopping kat PAVI tu? harga dia 5 kali ganda dengan harga carrefour,giant,tesco,econsave dll ok.

Kita ni sebagai manusai tak perlu la nak bangga diri if kita ni senang pun, selagi boleh jimat..sila lah jimat..duit untuk disimpan bukan untuk dihabiskan time tu jugak. nanti kalau dah tau? takde duit, macam mana? fikir guna otak ok?

sapa yang tak tau PAVI yang dikatakan itu apa :-





If untuk lepak or hang out dengan kawan-kawan aku boleh gagah lagi la kesini itupun NOT ALWAYS. tapi if setakat aku nak beli lingerie, toiletries, baju tidur..aku prefer carrefour lagi. SERIOUSLY ok. 

Buat apa nak berlagak kan? kepada kawan yang berfikiran pelik tu, silalah fikir balik. sekali masuk PAVI tu. paling kurang aku kena bawak RM300 untuk makan SAHAJA. kalau shopping kat MNG?POLO?ZARA?TOPMEN?ORANGE? korang agak-agak berapa banyak pulak aku kena bawak? Botak bapak aku weh..

Duit if hari-hari kena kikis...gunung pun boleh jadi rata kan?
Please be CLEVER la...

Wednesday, 15 August 2012

. . . FIZI & AHMAD DI HOT FM . . .

Salam Semua..
Hari ni pagi-pagi aku dah banjir akibat dengar HOT FM punya pasal.. Ok, bukan salah HOT FM pun cuma aku tabikk lah kat HOT FM sebab berjaya dapatkan dua orang adik a.k.a HERO BARU AKU dalam sekmen pagi dorang.

Korang mesti dah tengok IKLAN BERNAS 2012 kan? kat TV3 iklan tu...tapi tak selalu sangat TV3 mainkan. first aku tengok... banjir beb rumah aku! 2nd time tengok STILL banjir jugak.... haizzzz... tiap-tiap hari lah aku tengok kat youtube, automatik air mata yang jernih ni bertakung...



Ini Ahmad. Berumur 12 tahun.





Ini pula Fizi. Berumur 8 tahun.

Seronok tengok senyum dorang kan? bahagia rasanya. Dorang ni saling melengkapi antara satu sama lain. if nak tengok video dorang boleh lah pergi ke youtube.com 

Comel kan dorang? aku teringin sangat nak jumpa dorang berdua ni...insyaAllah..

Kepada sesiapa yang "unlike" video dorang ni kat youtube... lembutkan lah hati korang tu....

ada hadis menyatakan :-

''sesiapa yang mengusap kepala anak yatim kerana sayang, maka Allah mencatat baginya dengan setiap rambut yang tersentuh tangannya satu kebaikan, serta dengan setiap rambut itu akan menghapus satu dosa darinya dan menaikkan satu darjat"




 Pic credit to : HOT FM website.


Tuesday, 14 August 2012

. . . Jenis Gurl Yg Korang Kena Tau . . .

Hello Sumer =)
Hari ni hari rabu kan? huhuuu... aku sibuk berjalan dan berjalan.. blogwalking la kate kan.. tetiba aku nampak satu artikel ni..

"Type Of Girl"


HARD-DISK Woman:
She remembers everything, FOREVER.

RAM Woman:
She forgets about you, the moment you turn her off.

WINDOW Woman:
Everyone knows that she can't do a thing right, but no one can live
without her.

 EXCEL Woman:
They say she can do a lot of things but you mostly use her for your
four basic needs.

SCREENSAVER Woman:
She is good for nothing but at least she is fun!

INTERNET Woman:
Difficult to access.

SERVER Woman:
Always busy when you need her.

MULTIMEDIA Woman:
She makes horrible things look beautiful.

CD-ROM Woman:
She is always faster and faster.

E-MAIL Woman:
Every ten things she says, eight are nonsense.

VIRUS Woman:
Also known as "WIFE"; when you are not expecting her, she comes,
installs herself and uses all your resources. If you try to uninstall
her you will lose something, if you don't try to uninstall her you
will lose everything............

Wahhhh....letih typing, bukan main...perempuan pun boleh diklasifikasikan macam ni kan?well....actually, we are special right? huhuhu... babai  =')

 

Sunday, 12 August 2012

. . . saya mahu surprise dari MAK DARA . . .



 Hello back!
Kembali disini, aku busy la lately..tahap kesibukan aku tu sampai aku memang tak sempat langsung nak menulis entry panjang atau pendek sekalipun. fuhhhhh....

Berjalan-jalan hari ini, aku nampak sesuatu yang agak menawan hati..mak dara ada surprise u ols...jom lah join! bukan susah pun...jum! jum!


Mak Dara suruh tempek kan satu favourite pic jewp..easy kan? so...memang rugi la u ols lau tak nak join..surprise tuhhhhh....

Hurm....pic apa nak upload eyh...fuuhhhh...





Inilah yang aku pilih ok..u ols macam mana pulak? wehuuu...

Wednesday, 1 August 2012

. . . Korang kenal Mamat Ni . . .

Hye reader!
Dipetang yang indah ni lagi membosankan ni, aku rasa macam nak tengok video mat lufti..

"APA!!!! ko tak kenal matlufti90??"




Ishhhh...dia ni kira pemes gak lah...kegilaan ramai, maybe.....dia comel kot? persoalan.........comel kew? yeah..aku admit dia memang comel + pandai! dalam video dia mesti ada unsur nasihat walaupun nampak kasar dimata orang yang berhati lembut, bagi aku..ok lah...cara dia kena bagi aku..


"kat bawah ni salah satu koleksi yang boleh buat aku gelak sorang-sorang"


video

well, if korang nak tau details pasal dia aku tak tau sangat la kan, tapi yang aku pasti tau aku suka dengan kerja dia, video dia..if tengah jiwa kacau pun...video dia lah yang aku suka tengok..sejuk mata mak ang matlufti oii...

meh sni aku share gambar dia yang kiut miut lagi eyh?



gambar kat atas ni time dorang tengah hiburkan hati sebab kena beraya di over the sea....
to #matlufti90..caya lah sama ang! keep it up ok...lantak pi orang nak kata apa pun kat ang..